En Joc !!! - Esports per minusvàlids - Willi Brinkmann Cup'2000Willi Brinkmann Cup'2000

El Campionat d'Europa de Clubs de Basquet en cadira de rodes Willi Brinkmann Cup'2000 és, sens dubte, una de les competicions europees de més prestigi que existeix en l'actualitat. Tenen l'honor de participar-hi aquells clubs que han destacat a Europa per la seva tasca de promoció d'aquest esport entre les persones amb minusvalies físiques.

En aquesta ocasió, fins Sant Feliu del Llobregat aniran clubs de Gran Bretanya, Bosnia, Armenia, Dinamarca, Croacia, Ucrania, que conjuntament amb els representants de Catalunya i Extremadura conformaran els dos grups que s'enfrontaran en una lliga de dos grups de quatre, per disputar posteriorment les semifinals i les finals.

Des del divendres 28 d'abril en el poliesportiu de Sant Feliu de Llobregat i de l'Hospitalet Nord i fins el diumenge 30, s'enfronten els diferents clubs amb un únic objectiu: aconseguir el Campionat d'Europa de basquet en cadira de rodes Willi Brinkmann Cup'2000


Classificació

Pool A

Win
Lost
For
Against
Points
Roller Bulls Liége(BEL)
3
0
211
95
6
Knights WBC (GBR)
2
1
173
158
5
KKK Sarajevo (BIH)
1
2
147
191
4
Unes Sant Feliu (ESP)
0
3
95
182
3

Pool B

Win
Lost
For
Against
Points
CAI Zaragoza (ESP)
3
0
168
105
6
Vavia Arthus (DEN)
2
1
194
89
5
CP Mideba (ESP)
1
2
119
139
4
KKI Brod (CRO)
0
3
69
217
3

Partits i horaris

Divendres 28 Abril

26 - 60: Unes Sant Feliu (ESP) - Knights WBC (GBR)
29 - 75: KKK Sarajevo (BIH - Roller Bulls Liége (BEL)
49 - 22: Lavia Arhus (DEN) - KKI Brod (CRO)
40 - 37: Kharchov-Basket (UKR) - CP Mideba (ESP)
42 - 49: Unes Sant Feliu (ESP) - KKK Sarajevo (BIH)
39 - 63: Knights WBC (GBR) - Roller Bulls Liége (BEL)
36 - 57: Lavia Arhus (DEN) - Kharchov-Basket (UKR)
15 - 97: KKI Brod (CRO) - CP Mideba (ESP) court 2

Dissabte 29 Abril

73 - 27: Roller Bulls Liége (BEL) - Unes Sant Feliu (ESP)
69 - 74: KKK Sarajevo (BIH) - Knights WBC (GBR)
60 - 34: CP Mideba (ESP) - Lavia Arhus (DEN) court 1
71 - 32: Kharchov-Basket (UKR) - KKI Brod (CRO) court 2
63 - 27: 3K Sarajevo - KKI Brod
41 - 59: Unes Sant Feliu - Lavia Aarhus
52 - 76: Roller Bulls - CP Mideba
40 - 53: B. Knigths - CAI Zaragoza

Diumenge 30 Abril

7th - 8th: 50 - 37: Unes Sant Feliu - KKI Brod
5th - 6th: Lavia Aarhus - 3K Sarajevo
3rd - 4th: Roller Bulls - B. Knights
1st - 2nd: 61 - 37: CP. Mideba - CAI Zaragoza


Amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat, l'Ajuntament de l'Hospitalet del Llobregat i la Diputació de Barcelona.

U.N.E.S. Sant Feliu de Llobregat és l'encarregat de l'organització d'aquesta edició de la Willi Brinkmann Cup'2000.U.N.E.S. 17 anys d'història d'un gran club

El Club UNES és una entitat esportiva que data des de començaments de 1983 i que, fins a la data ha estat dedicada a l'esport de competició de disminuïts físics.

Està registrada en la Direcció General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i inscrita en les federacions d'esports minusvàlids físics i en la Federació ECOM (Entitats Colaboradoras del Minusválido).

I la seva seu està ubicada en el Palau Municipal d'Esports de Sant Feliu de Llobregat, localitat on es desenvolupa la seva activitat esportiva, si bé el seu àmbit d'actuació és a tota Catalunya i el competitiu es desenvolupa igualment en la resta del territori estatal, amb participació dels seus esportistes en les seleccions estatals dels diferents esports practicats.

L'esport base del Club és el basquet en cadira de rodes, per ambdos sexes (únic club d'Espanya). Els seus esportistes han participat en innombrables competicions internacionals, havent de destacar la participació la seva participació als Jocs Paralímpics de Barcelona'92.
Les persones amb discapacitat física i el dret a l'esport.

Una persona amb discapacitat física és aquell individu que pateix una disminució funcional en alguns dels seus membres. Aquesta disminució pot ser d'orígen congènit o adquirida. La seva gravetat és molt variable segons el gray d'afectació.

L'activitat física, la motricitat i l'esport són parts integrants de les fases educatives i terapeútiques. Els avenços en aquesta matèria els hi otorga una importància primordial a l'esport.

Un estudi dirigit a una població paraplèjica esportiva i no esportiva mostraba com la pràctica esportiva permet mantenir una capacitat vital i una freqüencia semblant a les persones no discapacitades sedentàries, mentres que els discapacitats sedentaris acusen una neta inferioritat en relació a aquest mateix tipus de no discapacitats.

L'activitat esportiva per persones amb discapacitat juguen un paper associat a l'educació i la readaptació. En aquest sentit, no és una fi en sí mateix, sinó un mitjà. Un mètode orientat a desenvolupar, restaurar o mantenir les funcions disminuïdes o lesionades, una tècnica funcional destinada a afavorir la integració social. Efectivament, si resulta primordial el preveure una readaptació mèdica i professional, és igualment important desenvolupar la capacitat física òptima que permet portar una vida normal. Mitjançant una preparació psicològica adequada, la persona disminuïda pot prendre consciència de les seves capacitats, un desenvolupament efectiu, una afirmació de la personalitat i un progrés social important.

Per tant, les activitats esportives constitueixen a la vegada un mitjà d'identificació i integració dintre del contexte social. L'esport és, sens dubte, abans que cap altre cosa un font d'alegría i realització personal.

Participants

Grup A

Unes Sant Feliu (ESP)


KKK Sarajevo (BSH):Roller Bulls Liége (BEL)


Belfast Knights WBC (GBR):Grup B

Lavia Arhus (DEN):


Kharchov-Basket (UKR):C.P. Mideba (ESP):


KKI Brod (CRO)


Commissioner : Tony Sainsbury
Classifier : Trien Tan Dinh EuroZone
Representative : Ron Coppenrath Willi Brinkmann Cup


 

[Versión en castellano]

A Sant Feliu de Llobregat i a l'Hospitalet del Llobregat, es tornarà a veure el basquet d'alt nivell que va fer vibrar els Paralímpics del 92.

Principals apartats
- El dret a l'esport
- UNES
- Participants

Digas la teva en el fòrum de la Willi Brinkmann Cup'2000

 

Espai publicitari

 

 

© En Joc !!! C/ Bailén, 56, 1º 1ª. 08009 Barcelona Telf. 93-244.87.40 Fax. 93-244.87.41 enjoc@enjoc.com

En Joc !!!